Slana jela

File ribe u pavlaci za kuvanje

Sastojci:

» 1 kg fileta ribe
» 500 ml MEGGLE pavlake za kuvanje
» 80 g parmezana
» 40 g MEGGLE maslaca
» 1 čeno belog luka
» 1 kašikica začina – origano
» majčina dušica
» ruzmarin
» malo mlevenog belog bibera
» so

Priprema:

Beli luk očistite i izgnječite. Posudu za pečenje premažite maslacem. U činijicu stavite majčinu dušicu, ruzmarin, origano, beli biber i izmešajte začine. Filete ribe posolite, pospite mešavinom začina i rasporedite po dnu posude za pečenje. U zasebnu posudu sipajte pavlaku za kuvanje, dodajte parmezan i beli luk, posolite i dobro izmešajte sastojke. Dobijenom smesom prelijte filete ribe i sve zajedno stavite peći u rernu, zagrijanu na 200 - 220°C, otprilike 30 minuta. Poslužite sa kuvanom rižom i sezonskom salatom.