Kompanija

O nama

Tokom više od deset godina poslovanja u Srbiji uspeli smo kvalitetom, inovativnošću i pristupačnošću osvojiti i zadržati poverenje svojih dragih kupaca, čime se povećava i naša odgovornost, ali i zadovoljstvo.
Uvereni smo da je to dobrim delom i zato što se beskompromisno držimo naše osnovne ideje, a to je da paletu proizvoda neprestano unapređujemo i pružamo visok kvalitet mlečnih proizvoda na koji su naši kupci navikli. 
Kompanija MEGGLE Srbija nastaviće odgovarati potrebama i željama svojih kupaca ulaganjem u kvalitet proizvoda i stvaranjem potpuno novih proizvoda na tržištu.

Naš je posao pun izazova, ali oni nas raduju i u njima uživamo!
Uživajte i vi sa nama u plodovima našeg rada.
Na ovoj stranici saznajte više o nama, našim proizvodima, dodatne informacije, kao i zanimljive recepte.

Hvala što birate MEGGLE proizvode.
Nastavićemo davati sve od sebe kako bismo opravdali vaše poverenje.

Istorijat kompanije MEGGLE Srbija

1887. godine Jozef Anton Megle, deda današnjeg vlasnika Tonija Meglea, osnovao je MEGGLE, malu fabriku sira blizu Vaserburga (pored Minhena u Bavarskoj). Pored ostalih proizvoda, fabrika se bavi i proizvodnjom suve materije za farmaceutsku i prehrambenu industriju. Danas, fabrika MEGGLE ima dugu tradiciju i važi za jedan od najpoznatijih proizvođača mlečnih proizvoda u Evropi.

Mlekara Mladost je osnovana 1954. godine. U početku je bila vlasništvo države, a privatizovana je 2004. godine od strane kompanije Silbo koja je 17.decembra 2010. potpisala ugovor sa nemačkom mlekarom MEGGLE.

2011. godine u Kragujevcu, potpisan je zvaničan ugovor o preuzimanju mlekare Mladost od strane kompanije MEGGLE.

13. jula 2011. mlekara je promenila naziv u MEGGLE Srbija d.o.o.

Danas se proizvodnja u Kragujevcu odvija na lokaciji ukupne površine od preko 22.500 m² u okviru koje se nalazi preko 6.500 m² proizvodnog i skladišnog prostora sa odgovarajućom opremom i postrojenjima za preradu mleka, proizvodnju i kontrolu mlečnih proizvoda i njihovo uredno skladištenje i distribuciju na tržište.

Zahvaljujući kapacitetima mlekare i manjim udelom uvoznog asortimana iz kompanija ćerki, MEGGLE Srbija uspešno zadržava lepezu od preko 100 različitih proizvoda. Najpoznatiji od domaćeg asortimana su svakako mleko, jogurt, kiselo mleko, kisela pavlaka, kefir i pavlaka za kuvanje.

Kvalitet domaćih proizvoda prepoznale su i zemlje iz regije, pa MEGGLE Srbija danas izvozi na tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore ali i na tržišta zemalja Europske unije- Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Austrije, Nemačke, kao i na tržište Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

MEGGLE Srbija konstantno ulaže i investira u proširenje svojih proizvodnih i logističkih kapaciteta, zatim investira i uvodi nove tehnologije, ulaže u osposobljavanje i usavršavanje svojih kadrova.
Danas MEGGLE Srbija zapošljava preko 150 radnika i sarađuje sa oko 400 dobavljača sirovog mleka čije su farme rasprostranjene po celoj teritoriji Srbiije, i od kojih na godišnjem nivou otkupi oko 40 miliona litara svežeg kravljeg mleka.

Upravu društva čine:

Dušan Gavrilović – generalni direktor, predsednik uprave

Marjan Vučak – direktor za jugoistočnu Evropu, član uprave

Jelena Jevtović – menadžer finansija i administracije, prokurista


Tu smo i za sva ostala pitanja, komentare i dodatne informacije.

Uz Vašu podršku postajemo bolji!

Društvo sa ograničenom odgovornošću „MEGGLE Srbija“
MEGGLE Srbija d.o.o.
Save Kovačevića 58,
34000 Kragujevac, Srbija

Tel: 034/202-200

Fax: 061/8208065

www.meggle.com
www.meggle.de

Registarski broj: BD 89922/2011
Broj PDV- a: 131893891
Matični broj: 07150512
PIB: 101040040
Šifra delatnosti: 1051
Broj tekućeg računa: Komercijalna banka a.d. 205-118877-29

Sertifikati