
Boem
Sastojci:
Biskvit:
» 10 belanaca
» 250 g šećera
» 250 g brašna
» 3 kašike soka od limuna
» 50 g čokolade u prahu
» 1 kašika kakaa
» 1/2 praška za pecivo
Fil:
» 10 žumanaca
» 10 kašika šećera
» 250 g MEGGLE maslaca
Glazura:
» 2 žlice MEGGLE mleka
» 150 g čokolade u prahu
» 2 žlice šećera
» 150 g MEGGLE maslaca

Priprema:
Belanca umutite u čvrst sneg. Neprestano mešajući, dodavajte kašiku po kašiku brašna i šećera, limunov sok, čokoladu i kakao i sjedinite smesu i dodajte prašak za pecivo. Umućenu smesu sipajte u podmazan pleh. Pecite oko 15 minuta na 200°C. Žumanca sa šećerom kuvajte na pari dok se ne zgusnu uz neprestano mešanje. Ostavite da se ohladi pa u hladnu smesu dodajte dobro umućen maslac. Na laganoj vatri u mleku rastopite čokoladu, šećer i maslac izrezan na listiće. Mešajte dok ne postane jednolična smesa i vodite računa da ne provri. Redoslijed izrade:Ohlađen biskvit uzdužno prerežite na dve polovine, pa između biskvita namažite fil.Prelijte toplom čokoladnom glazurom. Uživajte!