Krem supa od paradajza s pavlakom za kuvanje
Ingredients:
» 200 g luka
» 2 bela čena belog luka
» 50 g MEGGLE maslaca
» 700 g svežih paprika (žuta, zelena, crvena)
» 200 ml MEGGLE pavlake za kuvanje
» grančica majčine dušice
» 0,5 l bujona od povrća
» 1,5 l paradajz pelata
» so po potrebi
» beli biber
» 1 kašikica šećera
Preparation:
Crni i beli luk sitno iseckajte na kockice i popržite u loncu na maslacu dok ne postane proziran. U međuvremenu, očistite paprike i pecite u peći na 200°C nekih 10 minuta. Kada se ohlade, ogulite ih i izrežite na kockice, od toga 200 g odvojite kao prilog supi. Ostatak dodajte na luk. Zatim dodajte 100 ml pavlake za kuvanje i kada se pavlaka stopi, dodajte majčinu dušicu. U sve dodajte bujon od povrća i paradajz pelat i sve kuvajte oko 10 minuta, uz dodatak začina: so, bijeli biber i šećer. Na kraju supu ispasirajte štapnim mikserom, sipajte u zdelice i na vrh dodajte preostale paprike. Svaku porciju krem supe ukrasite pavlakom za kuvanje..