Slatka jela

Vanilice

Sastojci:

120 keksića, odnosno 60 komada
» 250 g MEGGLE Premium maslaca
» 250 g šećera
» 4 cela jaja
» 250 g mlevenih oraha
» oko 700 g mekog brašna

Ukrašavanje
» džem od kajsije
» 100 g šećera u prahu i 1 vanilin šećer

Priprema:

Svi sastojci neka vam budu na sobnoj temperaturi. Rernu upalite da se greje na 200 °C. Veliki pleh obložite papirom za pečenje. Mikserom umutite Meggle Alpenbutter maslac sa šećerom. Dodajte jedno po jedno celo jaje, uz stalno mućenje. Zatim dodajte mlevene orahe, pa brašno. Zamesite glatko, pomalo lepljivo testo. Sto dobro pobrašnite i razvucite testo na debljinu oko 0.5 cm, a može i tanje. Testo prilikom razvijanja pobrašnjavite i odozgo. Keksiće vadite modlicom po želji ili najbolje sa malom rakijskom čašicom. Keksiće gusto slažite u pleh i pecite oko 5-7 minuta. Zavisi od rerne, ali nikako duže od 7 minuta. Dok se prva tura peče, pripremite drugu za pečenje. Keksiće dok su još vrući možete lepiti sa malo džema od kajsija, odmah ih uvaljajte u šećer u prahu i odložite u limenu kutiju da malo odmore. Možete ih jesti odmah a zatvorene u kutiji ih možete držati i nedelju dana