Uskršnja torta
Ingredients:
Kora (2x):
» 4 jaja
» 3 kašike šećera u prahu
» 3 kašike mlevenih lešnika
» 1 kašika čokolade za kuvanje (otopljene)
Beli fil:
» 750 ml MEGGLE Creme Patisserie-a
» 2 kašike šećera u prahu
» 12 listića želatina
Žuti fil:
» 250 g MEGGLE maslaca
» 4 kašike šećera u prahu
» 400 ml MEGGLE mleka
» 200 ml MEGGLE Creme Patisserie-a
» 2 kese pudinga od vanile
» 5 kašika šećera
Ostali materijal:
» marmelada (ribizla, višnja)
» MEGGLE Creme Patisserie (za dekoraciju)
» čokoladna jaja
Preparation:
Umutite žumanca sa šećerom u prahu, dodajte otopljenu čokoladu, lešnike i dobro umućena belanca. Smesu dobro umutite, sipajte u pleh ( dimenzije 26 cm ) obložen papirom za pečenje i stavite da se peče. Pecite na 180°C 25 - 30 min. Pečenu koru okrenite na papir posut kristal šećerom, skinite papir na kojem se pekla kora i ostavite da se ohladi. Postupak ponovite još jednom.
Beli fil: Creme Patisserie umutite sa šećerom u prahu, dodajte želatin pripremljenu po uputstvu sa kesice, promešajte i ostavite 10 minuta u frižideru da se ohladi. Ohlađen fil nanesite na tortu.
Žuti fil: Prah pudinga pomešajte sa šećerom i 100 ml hladnog mleka. Ostalo mleko pomešajte s Creme Patisserie i stavite da provri. Dodajte pripremljenu mešavinu pudinga, šećera i mleka i uz neprestano mešanje kuvajte 1 min. Ostavite da se ohladi (povremeno promešajte). Ohlađen puding umutite sa maslacem i šećerom u prahu.
Tortu slažite u pleh u kome su se kore pekle postavljen s prozirnom folijom blago premazanom uljem. Hladnu koru premažite umućenom marmeladom i stavite u pleh. Na koru nanesite pola belog fila,preko žuti i drugu polovinu belog fila. Drugu koru premažite marmeladom i njom preklopite tortu. Pokrijte prozirnom folijom, a preko nje stavite ravan tanjir težine od oko1 kg. Tako pripremljenu tortu ostavite u frižider do sledećeg dana. Okrenite tortu na tacnu za serviranje, skinite foliju, premažite umućenim Creme Patisseri-om i ukrasite po želji. Tortu do služenja držite u frižideru.