Rižoto sa piletinom i tikvicama
Ingredients:
» 400 g pilećeg filea
» 1 glavica crvenog luka
» malo maslinovog ulja
» 2 čena belog luka
» 2 tikvice, veće
» so
» biber
» 500 ml belog vina
» 1 kašika MEGGLE Premium maslaca
» 70 g riže po osobi
» ½ kokošje kocke
» 100 ml MEGGLE pavlake za kuvanje 20% mm (ili više po želji)
» malo rendanog parmezana
Preparation:
Crveni i beli luk sitno naseckajte, a piletinu izrežite na kockice. Operite tikvice i izrežite ih. Na maslinovom ulju izdinstajte i popržite crveni luk. Zatim poprženom luku dodajte piletinu i nastavite peći na srednjoj temperaturi dok ne piletina pobeli. Posolite i pobiberite i dodajte sitno iseckan beli luk. Dodajte tikvice i kratko prodinstajte. Čim tikvice "padnu", dodajte belo vino i kad alkohol ispari, sipajte toplu vodu da prekrije sastojke.
U drugi tiganj na kašiki maslaca popržite rižu da zastakli, pa dodajte u meso, nakon što voda u njemu provri. U to dodajte pola kokošje kocke i promešajte da se kocka istopi.
Vrelu vodu dolivajte pomalo kako bi uviek bilo safta. Kuvajte 15 - 20 min. od trenutka dodavanja riže, u zavisnosti koju vrstu riže koristite. Riža mora ostati al dente, a jelo sočno. Pred kraj dodajte rendani parmezan, dobro promešajte pa dodajte pavlaku za kuvanje. Pavlaku treba samo malo prokuvati a zatim sve skolniti sa šporeta. Po želji, pospite jelo seckanim peršunom. Poklopite i ostavite da odstoji minut i nakon toga je spremno za posluženje. Uživajte!