Rezanci sa plodovima mora i pavlakom za kuvanje
Ingredients:
» 500 g rezanaca
» 500 g većih kozica
» 1 kg neočišćenih školjki
» 150 g suve pancete
» 250 ml MEGGLE pavlake za kuvanje
» 10 cherry paradajza
» 50 g MEGGLE maslaca
» so, biber
Preparation:
Rezance skuvajte u slanoj vodi, ocedite i poprskajte uljem da se ne zalepe te ih stavite na stranu. Kozice i školjke kratko prokuvajte u malo vode, ocedite i ostavite da se ohlade, a vodu koju ste ocedili ostavite kao bujon za podgrevanje. Ne treba soliti jer su kozice i školjke slane od mora. Par kozica i školjki možete ostaviti neočišćene za ukrašavanje, a ostale očistite. Pancetu izrežite na tanke listove i lagano popržite na tiganju bez dodavanja masnoće, dodajte prepolovljeni paradajz, pavlaku za kuvanje, kozice i školjke. Pobiberite i posolite po želji. U tiganju rastopite maslac, dodajte malo vode u kojoj su se kuvale kozice i školjke i na tome ugrejte rezanca. Dodajte kozice s pavlakom i školjkama i lagano promešajte. Dodajte neočišćene kozice i školjke. Kuvajte sve zajedno još par minuta i jelo je spremno za serviranje. Poslužite toplo. Uživajte!