Prolećna salata
Sastojci:
» 200 g šunke
» 4 kuvana jaja
» 4 kašike MEGGLE kisele pavlake
» 1 kašičica belog bibera
» 1 kašičica soli
» 200 g zelene salate
» 100 g šargarepe
» 50 g graška
» 50 g paradajza
» 1 limun
» 20 g svežeg peršunovog lista
» 20 g sveže mirođije
» 10 g crnih maslina
» 10 g zelenih maslina
Priprema:
Šunku i zelenu salatu iseći na rezance, paradajz i masline na kolutove i sve staviti u činiju. Šargarepu iseći na kockice i skuvati. Grašak skuvati u slanoj vodi. Grašak i šargarepu ohladiti pa dodati u činiju s ostalim sastojcima. Dodati maslinovo ulje i sok od limuna, posoliti i pobiberiti. Smesu povezati s kiselom pavlakom. Na tanjir staviti list zelene salate, u krug poređati kuvana jaja isečena na kolutove i na njih servirati pripremljenu salatu. Dekorisati svežim začinskim biljem, paradajzom i maslinama.