Potaž od bundeve s pavlakom za kuvanje
Ingredients:
» 800 g bundeve izrezane na kocke
» 150 g crnog luka
» 100 g đumbira
» 100 g MEGGLE maslaca
» 1 litra bujona od povrća
» 250 ml MEGGLE pavlake za kuvanje
» 2 kašike kari začina
» 5 čena belog luka
» 1/2 kašike limunovog soka
» 180 g MEGGLE kisele pavlake
Preparation:
Bundevu ogulite i isecite na kocke srednje veličine. Luk naseckajte, a đumbir izrendajte. Na maslacu prodinstajte luk i đumbir pa dodajte tikvu i malo bujona od povrća, kako bi se tikva potpuno skuvala. Kada je tikva skuvana, dodajte preostali bujon, sitno seckani beli luk, kari i limun, i ostaviti da još jednom proključa. Smanjite temperaturu i pažljivo izmešajte povrće štapnim mikserom. Kao finalni začin dodajte pavlaku za kuvanje, kako bi potaž postao kremast. Ovaj ukusni i zdrav zimski potaž servirajte u tanjire sa kašikom kisele pavlake, ukrasite vlašcem, peršunom ili ponekom prženom semenkom bundeve.