Slana jela

Musaka s pavlakom za kuvanje

Sastojci:

» 400 g mlevenog mesa
» 1 kg krompira
» 1 crveni luk
» 3 jaja
» 200 ml MEGGLE pavlake za kuvanje
» malo MEGGLE mleka
» so
» biber
» crvene paprike
» začinsko bilje po želji

Priprema:

Krompir očistite i izrežite na tanke kriške. Malo ga posolite i pospite začinskim biljem po želji. U tiganju dinstajte luk, a zatim dodajte mleveno meso, so, biber, crvenu papriku i dinstajte oko 10 minuta na laganoj vatri.Tepsiju ili vatrostalnu činiju malo namažite uljem. Pola začinjenog krompira složite na dno tepsije/činije, sipajte mleveno meso i prekrijte ostatkom krompira. Krompir složite rukom tako da meso bude dobro prekriveno. Možete sipati još čašu vode i staviti musaku da se peči na 200° C. Nakon 45 minuta musaku izvadite, tada je već isparila sva voda, i vruću zalijte smesom od jaja, MEGGLE pavlake za kuvanje i mleka. Vratite u rernu i nakon 15 minuta vaš ručak je gotov. Uživajte!