Ledeno nebo sa Meggle Creme Patisserie
Ingredients:
Sastojci za koru:
» 6 jaja
» 6 kašika šećera
» 3 kašike ulja
» 6 kašika brašna
Sastojci za fil:
» 4 kašike MEGGLE mleka
» 4 žumanca
» 1 vanilin šećer
» 1 kesica želatina
» 150 g šećera
» 500 ml Meggle Creme Patisserie-a
Preparation:
Umutiti jaja, šećer i ulje u čvrstu smesu, isključiti mikser, lagano mešati i dodavati kašiku po kašiku brašna. Dobijeno testo peći na 200°C.
Želatin potopiti u hladno mleko desetak minuta da nabubri. Žumance, šećer i vanilin šećer dobro umutiti mikserom i kuvati na pari dok smesa ne postane čvrsta i glatka. Kada je krema gotova skinuti je sa vatre i dodati u nju želatin da se rastopi, pa sve ovo ostaviti da se ohladi. Umutiti Meggle Creme Patisserie i dodati u hladnu kremu, mešati dok krema ne postane homogena. Kolač iseći na kocke i ukrasiti izrendanom belom čokoladom.