Kaiserschmarn – Carske mrvice s karamelizovanim nektarinama
Sastojci:
» 8 jaja
» 50 g suvog grožđa
» 30 ml ruma
» 500 ml MEGGLE mleka
» 30 g šećera
» 1 vanilin šećer
» 300 g brašna
» 50 g MEGGLE Alpinesse classic maslaca
» 1 kašika listića badema
» 1 prstohvat soli
» cimet šećer za posipanje
Za karamelizirane nektarine:
» 30 g MEGGLE Alpinesse classic maslaca
» 30 g šećera
» 2 nektarine
» 50 ml vode
Priprema:
U posudu stavite suvo grožđe, prelijte rumom i ostavite da odstoji pola sata. U dve zasebne posude odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrsti sneg, a u posudu sa žumancima dodajte mleko, šećer, vanilin šećer, prstohvat soli i dobro izmešajte mutilicom ili ručnim mikserom. Zatim, uz stalno mešanje, postepeno dodavajte brašno dok ne dobijete jednoličnu smesu. Zatim u smesu postepeno dodajte sneg od belanaca i polako sjedinite.U zagrejan tiganj, na rastopljen maslac sipajte smesu, dodajte oceđeno suvo grožđe i ostavite da se smesa zapeče s donje strane. Zatim pomoću dve špatule okrenite smesu i sačekajte da i sa druge strane počne dobijati boju. Pečenu smesu pospite šećerom u prahu, listićima badema i pomoću dve drvene kašike iskidajte i po potrebi izmešajte. Gotov drobljenac poslužite na tanjire i pospite cimet šećerom. Carske mrvice se idealno kombinuju sa džemom od šljiva, raznim gusti kompotima i sl. Uživajte!