Čokoladni rolat
Sastojci:
» 5 jaja
» 5 kašika šećera
» 5 kašika brašna
» 2 kašike ulja
» 2 kašike MEGGLE mleka
» 3 kašike kakaa
» 1 vanilin šećer
» 1 prašak za pecivo
Za fil:
» 1 puding od vanile
» 250 ml MEGGLE mleka
» 300 ml MEGGLE Creme Patisserie-a
» 1oog bele čokolade
» 1 kremfix
» malo narendane crne čokolade
Priprema:
Jaja, šećer, vanilin šećer i ulje umutite u čvrstu smesu. Dodajte mleko, kakao, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte pa prebacite u pleh koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Pecite biskvit oko 20 minuta u predhodno zagrejanoj rerni na 180°C . Kada je biskvit gotov, odmah ga uvijte kao rolat u vlažnu kuhinjsku krpu i ostavite da se hladi. U međuvremenu pripremite fil, prvo prokuvajte mleko pa u njega dodajte puding koji ste prethodno razmutili s malo mleka. Mešajte dok se puding ne zgusne, a onda u njega dodajte izlomljenu belu čokoladu i nastavite mešati dok se čokolada ne istopi. Mikserom umutite Creme Patisserie sa kremfixom pa pomešajte sa ohlađenim pudingom, tako da smesa postane jednolična. Razmotajte biskvit, premažite ga filom pa potom ponovno urolajte. Ostavite u frižider da se stegne. Ukrasite izrendanom crnom čokoladom pa secite na kriške i poslužite. Uživajte!