
Biftek s pečurkama i pavlakom za kuvanje
Sastojci:
» 750 g junećeg bifteka
» 250 g šampinjona
» 2 glavice crnog luka
» 40 g MEGGLE maslaca
» 120 ml MEGGLE pavlake za kuvanje

Priprema:
Pre svega meso izrežite na prutiće,šampinjone na četvrtine, a luk isjeckajte. U tiganj, na mešavinu maslaca i ulja dodajte izrezano meso, začinite solju i biberom i pržite ga okrećući 3 - 4 minuta. Gotovo meso izvadite, stavite na toplo. Na masnoću od prženja dodajte luk, začinite solju i šećerom, a zatim promešajte i pržite dok luk ne omekša. Prženi luk premestite u sito, iscedite ga u čist tiganj, tako da sos bude gladak, dodajte šampinjone i na srednjoj temperaturi pržite oko 3 minute. Zatim dodajte meso, seckani peršun, pavlaku za kuvanje, promešajte i sačekajte da se sastojci ugreju. Jelo je gotovo i možete ga poslužiti. Uživajte!