Poseta Uprave MEGGLE Grupe

Povodom završetka još jedne investicije kompanije MEGGLE Srbija, nove SIG linije za punjenje mleka poslednje generacije, fabriku MEGGLE Srbija u Kragujevcu posetio je gospodin Matijas Otel, predsednik uprave MEGGLE Grupe.

Ovom prilikom, poseti je prisustvovao i savetnik predsednika Republike Srbije za nemačka ulaganja Jorg Heskens i njegov pomoćnik Marko Pećanac.

Gosti su imali prilike da se upoznaju sa proizvodnim ciklusom, i na licu mesta uvere u rad nove SIG linije za punjenje mleka, čijom instalacijom je kapacitet MEGGLE Srbija uvećan za dodatnih 50%.

Nakon obilaska,  članovi rukovodstva sa gostima su imali konstruktivni sastanak na kome su upoznati sa svim izazovima koje sa sobom nosi dinamična industrija, kakva je industrija prerade mleka. Jedna od nezaobilaznih tema, bila je i trenutna ekonomska kriza izazvana situacijom u Ukrajini, koja ima efekte na sve sfere poslovanja, naročito na nabavku i lanac snabdevanja. Takođe, gosti su upoznati i sa daljim planovima koje kompanija MEGGLE Srbija ima u budućnosti.

“Održivost poslovanja je jedan od ključnih strateških ciljeva MEGGLE Srbija. Uz nove tehnologije i afirmaciju zaposlenih, kompanija je fokusirana na teme koje će dugoročno ostaviti pozitivan trag u samoj organizaciji i u široj zajednici u Srbiji” izjavio je Matijas Otel.

Marjan Vučak, generalni direktor MEGGLE SEE  je izjavio: “MEGGLE Srbija će nastaviti da razvojem novih, inovativnih i kvalitetnih proizvoda razvija tržište i kontinuirano stvara prilike za dalje širenje ponude uz zadovoljenje potreba konzumenata naših proizvoda. Sigurni smo da je i nova linija samo korak na putu kojim smo krenuli.”

“Ponosni smo što smo završetkom ove investicije zaokružili prvi investicioni ciklus u koji smo uložili oko 20 miliona evra u fabriku MEGGLE u Kragujevcu, i sigurni, da će i naše planirane investicije u budućnosti, doprineti kvalitetu proizvoda, uspešnijem radu kompanije, povećanom zadovljstvu zaposlenih, ali i imati pozitivan uticaj na privrednu okolinu u kojoj poslujemo” istakao je Vuk Đurović, generalni direktor i predsednik Uprave MEGGLE Srbija.