Sočni čupavci
Ingredients:
Biskvit
» 3 jaja
» 15 kašika šećera
» malo soli
» 17 kašika brašna (pola meko-pola oštro)
» 100 ml ulja
» 100 ml MEGGLE trajnog mleka
» 1 prašak za pecivo
Čokoladni preliv
» 250 g čokolade za kuvanje
» 250 g MEGGLE Premium Butter-a
» oko 250 ml MEGGLE trajnog mleka
» 300 g kokos za ukrašavanje
Preparation:
Biskvit:
Uključite rernu na 180 ° C. Odvojite belanca od žumanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg. U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom i uljem. Dodati mleko, brašno sa praškom za pecivo (malo po malo) i so. Ručno dodajte belanca.
Pleh 30x30 obložite papirom za pečenje, pa sipajte i poravnajte pripremljenu smesu. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 15-20 minuta (dok malo ne porumeni i čačkalica ne izađe suva). Ohladite biskvit.
Kada se biskvit ohladio, iseći ga na kockice ( na dimenzije 5x5 cm).
Čokoladni preliv:
Maslac i čokoladu stavite na tihu vatru i istopite. Dodajte mleko (ne odjednom, ali dok ne dobijete ređi ali ne preretki sos). Kada provri skloniti sa vatre.
Stavite kokos u duboki tanjir. Stavite kocke biskvita u ;okoladni preliv, okrenite da upije čokoladu sa svih strana, ocedite i stavite u tanjir sa kokosovim brašnom da se kokos zalepi sa svih strana.
Gotove čupavce stavite na pleh (obložen papirom za pečenje) i ostavite da se potpuno ohladi. Čupavci su mekani, sočni i tope se u ustima.