Lagana torta od višanja
Ingredients:
» 2 tegle kompota od višnje
» 20 kašika šećera
» 20 kašika pšeničnog griza
» 3 pudinga od vanile
» 250 g MEGGLE maslaca
» 1 l MEGGLE mleka
» 700 ml Creme Patisserie-a
Preparation:
Ocedite višnje i sačuvajte sok. U sok dodajte vode da ukupno bude 1,5 l tečnosti i šećer i stavite da se kuva. Kada provri, dodajte višnje i kašiku po kašiku griza i kuvajte uz stalno mešanje dok se smesa ne zgusne. Smesu sipajte u kalup za tortu (kalup prethodno pokvasite vodom da se smesa ne bi zalepila). Skuvajte puding prema uputstvu sa kese i kada se ohladi dodajte maslac i dobro umutite. Smesu pudinga i maslaca sipajte u kalup preko smese sa višnjama. Umutiti 700ml Creme Patisserie-a i 500ml sipajte u kalup preko smese pudinga i maslaca, a 200ml ostaviti za ukrašavanje torte kada se ohladi i izvadi iz kalupa. Uživajte!