MEGGLE Srbija – Novi tim za nove poslovne pobede

Nakon uspešne prve decenije poslovanja u Srbiji, kompanija MEGGLE Srbija započinje drugu deceniju novim menadžmentom i planiranjem novih investicija, čime se stvaraju uslovi za dalju ekspanziju poslovanja na srpskom i inostranom tržištu.

Novi generalni direktor MEGGLE Srbija od 21. februara 2022. godine je Vuk Đurović, koji je svoje lidersko i menadžersko iskustvo sticao radeći u vodećim domaćim i internacionalnim kompanijama kao što su Carnex, Coca-Cola HBC, Bambi i Apatinska pivara. Dokazao se u kreiranju i implementaciji komercijalnih i marketing strategija,  razvoju ključnih segmenata kompanija, kao i u oblasti upravljanja nabavkom i logistikom,  a sve u cilju identifikacije najboljeg puta ka profitabilnom rastu. U MEGGLE Srbija donosi  i značajna iskustva iz oblasti korporativnog upravljanja, koja će svakako doprineti daljem razvoju kompanije.

„Naš cilj je da kroz nove investicije i tehnološke inovacije nastavimo da širimo proizvodne kapacitete i asortiman, kvalitetnije odgovorimo potrebama potrošača, kao i da održavamo visok kvalitet naših proizvoda, kako bismo postali još konkurentniji na srpskom i inostranom tržištu. Pored nastavka kvalitetne saradnje sa kooperantima i poslovnim partnerima, u fokusu će nam biti i unapređenje uslova rada za zaposlene, koji su deo naše poslovne porodice, jer smatramo da je to ključno za uspešne rezultate kompanije“, izjavio je g. Đurović,  generalni direktor i predsednik Upravnog odbora MEGGLE Srbija.

Jelena Jevtović je novi član Upravnog odbora za poslove finansija i administracije.  Završila je Ekonomski fakultet, a radno iskustvo je sticala u kompanijama Hödlmayr -Zastava i MIND Real estate iz Kragujevca, obavljajući poslove rukovodilaca u oblasti računovodstva i kontrolinga. U periodu od 2014. do 2020. godine bila je na poziciji menadžera finansija u MEGGLE Srbija, a sada će biti angažovana na novim poslovima kako bi svojim znanjem i iskustvom dala doprinos postizanju boljih poslovnih rezultata kompanije. 

U Upravnom odboru MEGGLE Srbija od sada je i dugogodišnji  član menadžmenta kompanije, koji je zaslužan za razvoj brenda MEGGLE  u ovom području Evrope, g. Marjan Vučak. On je u kompaniji MEGGLE od 1998. godine. Na početku svoje karijere je bio odgovoran za tržišta Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a zbog izuzetnih poslovnih rezultata 2002., 2004. i 2011. proglašen je za Menadžera godine. Od 2008. nalazi se na poziciji Predsjednika uprave MEGGLE Hrvatska, dok od 2014. godine preuzima vodstvo i razvoj cele regije Jugoistočne Evrope (SEE region), koja obuhvata Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Albaniju, Rumuniju, Moldaviju i Bugarsku.

„MEGGLE Srbija je prošle godine obeležila značajan jubilej – 10 godina uspešnog poslovanja. U tom periodu uloženo je oko 20 miliona evra u uvođenje novih tehnologija i povećanje kvaliteta proizvoda, čime je kompanija stekla poverenje potrošača i poslovnih partnera.  Ponosni smo na naše dosadašnje rezultate i želimo dobrodošlicu novim članovima našeg tima. Verujemo da će oni svojim znanjem i iskustvom dati značajan doprinos ostvarenju zajedničkih ciljeva u narednom periodu“, izjavio je Marjan Vučak, direktor za region Jugoistočne Evrope i član Upravnog odbora MEGGLE Srbija.   

U veoma jakoj konkurenciji proizvodi MEGGLE su za kratko vreme učvrstili svoju poziciju na srpskom tržištu i osvojili poverenje potrošača. Zahvaljujući visokom kvalitetu, mlečni proizvodi, poput različitih vrsta mleka, jogurta, kefira, pavlake za kuvanje, paprike u pavlaci,  maslaca, postali su prepoznatljiv brend među srpskim potrošačima. MEGGLE Srbija svoje proizvode, osim, na srpskom, plasira i na tržišta Rusije i druge zemlje Evrope.