MEGGLE
NA KRUH
Sočni čupavci

SLATKA JELA

Sočni čupavci




SASTOJCI:
Biskvit
» 6 jaja
» 6 kašika šećera
» malo izrendane limunove kore ili 1 limuntos
» 8 kašika brašna (pola meko-pola oštro)
» 50 ml ulja
» 50 ml vode
» 1 prašak za pecivo

Krema
» 200 g tamne čokolade
» 150 g Meggle Alpinesse Classic maslaca
» 400 ml Meggle mleka
» kokos za ukrašavanje

PRIPREMA:
Biskvit
Odvojite žumance od belanaca. Posebno penasto umutite žumance sa šećerom i limunovom korom, mutite nekoliko minuta dok smesa ne naraste, dodajte brašno, nastavite da mutite, pred kraj dodajte vodu, ulje i prašak za pecivo. Mutite još malo da se smesa ujednači. Rernu uključite na 200°C i ostavite da se zagreje. Pleh dimenzija 20x30 cm obložite papirom za pečenje. Napravite čvrsti sneg od belanaca, polako ih pomoću varjače umešajte u smesu žumanaca. Nemojte mešati predugo. Sipajte u tepsiju, lagano poravnajte i stavite na pečenje u zagrejanu rernu na oko 25 minuta. Biskvit malo ohladite pre nego ga budete rezali.

Krema i ukrašavanje
Ohlađeni biskvit narežite na željene oblike. Sa strane pripremite pleh na koji ćete stavljati gotove čupavce. Sve sastojke za kremu (osim kokosa) zajedno ukuvajte zatim skinite sa vatre. Nabodite svaku kocku viljuškom, zatim uronite u kremu, pa u kokos. Čupavci su spremni za služenje.


OSTALI RECEPTI
RECEPTI